drag the shapes & find balance
Интегрирана кампања

Редизајн на етикета и маркетинг кампања за Амстел

Следејќи ги корпоративните насоки на Амстел беше потребно да се направи целосен редизајн на амбалажата на Амстел, а потоа и кампања за промовирање на новиот изглед на брендот.

Носечката кратива и порака се фокусираа на новиот изглед на брендот и важната информација дека вкусот и квалитетот на пивото не се променети.

Нов изглед.
Истиот,
врвен вкус!

Во кампањата беа вклучени следните активности:

  • дизајн на етикета за стаклено шише
  • дизајн на лименка
  • концепт и продукција на видео спот за Amstel во Македонија
  • медиjа планирање и закуп за дигитални медиуми
  • креирање на содржина и водење на социјални мрежи
  • дизајн и изработка на плакати и флаери
  • брендирање на супермаркети и маркети – продукција на хенгери, воблери, картолини, полици итн.
  • брендирање на локали, кафулиња, ресторани – постери, table tents, подметачи, отворачи итн.