Bul. Partizanski Odredi 43а 1000 Skopje, Macedonia
+389026152900

Vip: Livestream на Масимо Савиќ

Го стримавме првиот целосен концерт од комерцијален карактер на Facebook.

Клиент: Vip
Година: 2018

Еден од најдобрите вокали на Балканот, Масимо Савиќ ја отвори сезоната на концерти во Охрид. Преку двочасовен Facebook live stream од Античкиот Театар во Охрид, повеќе од 20.000 уникатни гледачи уживаа во концертот. Стримот се вршеше со помош на две камери и дрон, а фановите на Масимо кои не успеаа да обезбедат карти навреме, уживаа во преносот без ниту еден технички проблем.

За прв пат во Македонија во живо беше пренесуван целосен концерт од комерцијален карактер.

Лајкови на стримот: 950+

Околу 30% од прегледите дојдоа од споделувањата на публиката, без воопшто да го спонзорираме постот бидејќи таа опција во времето на објавување уште не беше достапна.

08/01/2019

Leave a reply