Bul. Partizanski Odredi 43а 1000 Skopje, Macedonia
+389026152900

Vip: Потрага по скриено богатство

Клиент: Vip

Година: 2019

Добивме задача да ја промовираме новата понуда на Vip, Vip Go Social која им овозможува на корисниците неограничен интернет за Facebook, Instagram, Messenger, Snapchat и WhatsApp.

Еден од начините да ја информираме младата публика за новата понуда беше секако преку нивните омилени инфлуенсери. И овој пат сакавме пораката да ја пренесеме на несекојдневен и забавен начин, па затоа огранизиравме серија од персонализирани задачи за секој инфлуенсер кои беа дел од првиот голем Vip Treasure Hunt.

Секој од инфлуенсерите доби 3 задачи и мораше да искористи барем една од социјалните мрежи за да ги исполни. Потрагата се одвиваше на 3 одделни локации(една од нив беше и Vip продавница) а со секоја исполнета задача инфлуенсерите добиваа насоки и инструкции за следната локација и задача.

За време на кампањата, Instagram профилот на Vip доби 30.108 импресии, со просечен досег од 2.026 корисници по story објава и 1.158 tap backs

Сите задачи од Vip Treasure Hunt беа успешно исполнети, а дали беше и нашата можете да видите и пресудите од следните фотографии и видеа.

24/02/2020

Leave a reply